Cauți o schimbare în carieră? Atunci renunță la aceste scuze!

Ce este cel mai la îndemână oamenilor când vine vorba de cariera lor? Îți spunem noi: să rămână în zona de confort! Să cadă în capcana rutinei, să se plângă de nefericirea pe care o trăiesc, să îi invidieze pe ceilalți pentru succesul lor, dar să nu îndrăznească niciodată să facă o schimbare în propria viață.

Fie pentru că le e mai bine așa, fie pentru că au auzit toată viața de la părinți, profesori și societate că trebuie să caute „siguranța”, oamenii preferă să creadă că schimbarea nu e pentru ei. Mai mult, au crescut privind-o ca pe ceva negativ, ceva care îi scoate din zona lor de echilibru. Doar că… numai de echilibru nu poate fi vorba aici! Dacă vrei echilibru și succes, atunci fii sigur că schimbarea trebuie să fie una continuă, la fel ca învățarea și dezvoltarea. Iar scuzele chiar nu își au locul în această ecuație!

Ce îi ține departe pe oameni de schimbarea carierei?

Astăzi îți povestim despre principalele expresii pe care le adoptă oamenii care nu reușesc să facă o schimbare în carieră! Asta ca să înțelegi mai bine că totul pornește de la atitudinea fiecăruia dintre noi!

„Nu știu de unde să încep!”

Și nu începe de nicăieri. Pur și simplu, nu încearcă deloc să facă ceva, iar când i se propune să facă un lucru nou pune o mie de întrebări, aduce o sută de scuze și caută doar un scop clar și material. Dar dacă ar începe cu un singur lucru simplu și ar spune mai des DA noilor provocări decât celebrul NU, atunci schimbarea ar fi pregătită să vină de la sine.

„Nu-mi permit să pierd bani acum!”

În general, oamenii care spun asta sunt cei care nu câștigă suficient, pentru că nu fac nimic pentru a câștiga mai mult. Cei care nu negociază, care nu știu să își gestioneze veniturile, care se gândesc prea mult la bani și prea puțin la dezvoltarea personală.

„E prea târziu!”

Este atitudinea celor care au stat mulți ani în același loc și care au impresia că oamenii nu mai pot învăța, nu se mai pot adapta, nu se mai pot schimba. Dar oamenii se schimbă indiferent de vârstă și de vechime. Stă în natura omului să se adapteze și să se dezvolte. Încontinuu.

„Nu am timp!”

Oamenii se pierd adesea în lucruri despre care doar cred că sunt importante pentru ei. Este o capcană în care poți cădea foarte ușor, dacă nu înțelegi care îți sunt prioritățile. În plus, oamenii ar câștiga mai mult timp pentru ei și pentru ceea ce le place, dacă nu s-ar mai plânge atât de greutăți.

„Nu va merge!”

Atitudinea aceasta nu va ajuta pe nimeni să reușească în viață. Studiile chiar au demonstrat că pesimiștii au șanse de succes vizbil mai mici decât optimiștii. Totodată, dacă nu încerci, nu ai de unde să știi dacă va funcționa sau nu pentru tine. Mai mult, e foarte posibil să nu funcționeze din prima! Nu te panica! E ceva absolut firesc! Nu ești nici singurul, nici ultimul! Învață-ți doar lecția și mergi mai departe! Trebuie doar să înțelegi că lucrurile pe care le vei câștiga în urma schimbării vor fi cu mult mai mari și mai importante decât dacă ai rămâne în zona ta de confort!

Crede-ne pe cuvânt! Schimbarea chiar e bună! ! Lasă scuzele deoparte și fii mai bun decât atât! Și dacă nu știi de unde să începi și ai o mulțime de întrebări la care cauți răspuns, scrie-ne pe careers@itswise.ro și hai să stăm de vorbă la o cafea!

Foto: My Career Switch