De ce să nu cazi în capcana unui job sigur

Ai crescut cu ideea aceea împământenită de la părinți cum că „Trebuie să faci o facultate, mamă, ca să te poți angaja și să ai și tu un serviciu bun și stabil!”. Practic, toată lumea te-a învățat încă de când erai copil că e musai să înveți și să faci bani, ca să ai un loc de muncă sigur. Nu prea ți-au explicat cum e asta cu „jobul sigur”, dar nici nu era nevoie! Tu trebuia să îi asculți!

Și ajungi și tu adult, faci facultate, așa cum ți-au zis părinții, te angajezi, ca tot adultul responsabil, dar… ceva nu e ok! Locul ăla de muncă nu e chiar ceea ce tu ai visat, iar siguranța aia a jobului nu te încălzește absolut cu nimic. Mai rău, cazi într-o rutină plictisitoare, care naște în tine frustrări și nefericire. Și ajungi peste câțiva ani să te întrebi când a trecut timpul și ce s-a întâmplat cu viața ta în toată perioada asta.

Ce s-a întâmplat? Îți spunem noi! Siguranța aia de care îți spunea toată lumea e de fapt cea mai mare capcană a omului. Siguranța aceea pe care o caută majoritatea e cea care te duce în zona de confort și te împiedică să crești. Pentru că intri fără să vrei într-o stare de rutină și nici măcar nu e din cea bună. Știi tu, adică din cea care te ajută să te organizezi mai bine în mod normal. Dar nu, rutina asta te macină în fiecare zi, te încolțește și pur și simplu îți fură toată fericirea și toată pofta de viață.

De ce? Pentru că nu există siguranță! Nu ai nicio garanție că vei avea acel loc de muncă pentru totdeauna. Nu ai nicio certitudine că acel job te va împlini pentru tot restul vieții. Nu ai nicio siguranță că lucrurile vor fi la fel peste un an, doi, cinci, zece. Și știi ce? Nici nu ar trebui să fie!

Dacă vrei un loc de muncă unde să simți fericirea pură, atunci e cazul să uiți de siguranța locului de muncă!  În schimb, trebuie să gândești proactiv, să ai o atitudine pozitivă și să fii întotdeauna gata de schimbare. Trebuie să înveți continuu, să crești, să te dezvolți. Trebuie să îți dorești, să îți asumi riscuri, să îndrăznești. Să nu lași nicio clipă rutina să îți acapareze creativitatea, starea de spirit, dorința de a deveni în fiecare zi un om mai bun, profesional și personal, deopotrivă.

Cum faci asta? Ei, da, e greu, dar nu imposibil! Și cu oamenii potriviți alături, totul se rezolvă imediat! Cum care oameni? Cei care te vor ajuta să ieși din starea asta în care te-ai blocat de atâta amar de vreme, cei care te vor ajuta să găsești răspunsurile potrivite, cei care îți vor spune care e drumul pe care să mergi de acum.

Pentru că asta facem noi la It`s Wise! Te ajutăm să îți găsești calea, jobul potrivit și cariera care să te împlinească! Știm tot ce mișcă în HR și în IT și suntem aici să împărtășim cu tine! Scrie-ne la careers@itswise.ro sau sună-ne la 0758077920, stabilește o întâlnire cu noi și hai să stăm de vorbă despre viitorul tău profesional!  Te vom ajuta să îți dai seama ce îți place și la ce te pricepi cel mai bine, îți vom spune ce anume ți se potrivește, te vom învăța cum să ai un CV corect și cum poți trece de interviul de angajare. Pe scurt, îți vom explica în amănunt tot ce trebuie să știi despre dezvoltarea ta și despre viața ta profesională!

Așa că, dacă te-ai blocat, dacă vrei să ieși din rutină, dacă vrei să scapi din capcana siguranței de la locul de muncă, te așteptăm pe la noi! Ne găsești în Iași, pe strada Colonel Langa nr. 17, în clădirea Centris de lângă Mitropolie!

Foto: fasttrackpromotion.com