Motivarea și atingerea potențialului maxim la job

 

Locul de muncă trebuie să ofere oportunități de dezvoltare, să fie o rampă de lansare în domeniul pe care îl alegem, iar atmosfera în care ne desfășurăm activitatea trebuie să fie una motivantă. Pentru a fi mai productivi și implicați în procesul de lucru, angajații unei companii au nevoie să fie stimulați, să fie recunoscuți și recompensați pentru rezultatele lor. Pentru a atrage oameni talentați în echipă este esențial să se facă din motivarea personalului o prioritate.

În ultimii ani, acest aspect a devenit o preocupare pentru majoritatea companiilor, încât un angajat motivat lucrează cu mai mult spor, este mai creativ și implicat în acțiunile pe care le întreprinde.

Credem că motivarea merge mână-n mână cu productivitatea. Angajații motivați sunt cu mult mai eficienți, colaborează mult mai bine cu echipa, iar rezultatele lor sunt mai bune și remarcabile. Ei nu trebuie să simtă că depun zilnic efort la locul de muncă doar pentru companie, ci și pentru ei înșiși. Trebuie să simtă că sunt prețuiți pentru munca lor, că aportul lor este important și reușesc astfel să facă echipa și compania să evolueze constant.

Procesul de motivare trebuie să fie continuu și unul dintre obiectivele principale dacă nu cel dintâi al Departamentului de Resurse Umane, întrucât reprezintă o strategie bine gândită atât la nivel colectiv, cât și individual. 

Există multe metode prin care poți motiva grupul de lucru. Noi înclinăm spre câteva și am decis să le împărtășim cu tine. Poate sunt antreprenori/ manageri/ oameni de resurse umane printre noi și ar putea prelua câteva idei utile, după care să le implementeze în companiile din care fac parte.

 

  1.     Crearea unui mediu de muncă atractiv

De cele mai multe ori oamenii caută să lucreze într-un loc primitor, cu un colectiv alături de care se simte bine să lucreze și care să-i stimuleze să crească și să se dezvolte. Pe lângă asta, mediul de muncă atractiv are în vedere și alți factori la fel de importanți sau poate chiar mai mult de atât. Privim din prisma unui pachet salarial atractiv adaptat la nivelul și calitatea muncii angajatului, din perspectiva beneficiilor extra-salariale (tichete de masă, vouchere, diverse abonamente, asigurări etc) și din perspectiva oportunității de angajare.

  1.     Motivarea prin încurajări

Încurajările sunt extrem de utile, mai ales când tu nu ești prea mulțumit de ceea ce ai făcut. Pe lângă boost-ul de încredere pe care încerci să ți-l transmiți singur, ai nevoie și de sprijinul celor din jur și de cineva care să îți spună „Bravo!”. Motivarea prin încurajări are efecte mult mai bune și pe termen lung.

  1.     Recompensarea angajaților

Trebuie să avem în vedere că angajații nu fac muncă voluntară și ar fi indicat să fie recompensați atunci când au rezultate importante. Recompensele trebuie să fie echitabile și raportate la nivelul de muncă și la efortul depus. Aceste recompense nu trebuie neapărat să ia forma unor lucruri palpabile, ci pot fi pur și simplu niște zile libere sau orice altceva, în funcție de posibilitățile companiei și natura jobului.

  1.     Implementarea unui sistem de tip Gamification

Un sistem de tip Gamification ar fi o idee bună pentru motivarea personalului. Poți contura mai multe niveluri și o serie de lucruri pe care aceștia trebuie să le îndeplinească pentru a ajunge la un anumit nivel. Astfel angajații vor fi recompensați în funcție de munca efectuată și îi vor determina să se implice mai mult pentru a atinge potențialul maxim.

  1.     Oferirea unor distincții de tip – „angajatul lunii” sau „angajatul anului”

O metodă eficientă prin care să crești gradul de productivitate a angajaților este să oferi premii de tip „angajatul lunii”. Astfel evidențiați contribuția valoroasă pe care au avut-o unii angajați și îi motivați și pe ceilalți să dea mai mult randament.

Atenție: Nu este un concurs de popularitate, ci este un mijloc prin care oamenii care își dau într-adevăr interesul pentru mersul companiei sunt apreciați așa cum ar trebui.

 

 

Motivarea angajaților trebuie să reprezinte un obiectiv principal într-o companie, pentru că odată ce avem un personal plin de voință și dorință de a face lucrurile să funcționeze, compania va străluci.

Dacă nu ai o echipă în care să fii productiv și eficient sau poate îți dorești una în care să se pună mai mult accent pe motivarea personalului, IT’s Wise are pentru tine mai multe oferte de job din care să alegi.