Ingredientul (nu chiar așa de) secret al fericirii la locul de muncă

În fiecare zi, întâlnim oameni care ne povestesc despre ei; despre visele, ambițiile, pregătirea lor, despre bucurii, dar și despre lucruri care îi nemulțumesc. Aproape zilnic, întâlnim oameni care vor să schimbe ceva în viața lor iar unul dintre primele lucruri pe lista de priorități este jobul. Unii dintre ei sunt oameni care lucrează în locuri bine plătite, cu bonusuri periodice și alte câteva avantaje financiare și, totuși, se gândesc să plece.

Pentru că ne este din ce în ce mai clar că banii nu aduc fericirea de lungă durată la job, am pornit și noi în căutarea ingredientului secret care îi face pe oameni să se simtă împliniți acolo unde lucrează, să se trezească entuziasmați dimineața, să vorbească despre ceea ce fac cu pasiune și însuflețire. Pe scurt, am plecat în căutarea fericirii.

„Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodată, dar în căutarea ei merită să alergi toată viața” – Vama Veche

Hold your horses! Oare să fie așa? Sau este doar un vers frumos dintr-un cântec de demult?

Pentru că trăim într-o lume plină de oameni deștepți cărora le place să exploreze și să explice, s-a găsit o explicație științifică și pentru fericire, deci nu mai este o himeră așa de mare. Mai exact, s-a dovedit că experiențele pozitive activează o bucățică din creierul nostru care se numește nucleus accumbens despre care unii cercetători spun că este centrul recompensei și al motivației, dar alții au descoperit ceva mai fain, deci o să-i credem pe aceștia din urmă.

Mai exact, ei au descoperit că această bucățică de creier se aprinde ca un beculeț de Crăciun atunci când omul se află în plin proces de învățare. Cu ajutorul acestei mici părți din creier, putem noi să rezolvăm chesiuni importante și dificile. În fiecare secundă, creierul este bombardat de tot felul de informații pe care nu le poate procesa în totalitate, așa că trebuie să le prioritizeze: ce merită să fie procesat și ce nu? Atât timp cât creierul primește informații de același tip, cu care s-a mai întâlnit și înainte, de multe ori la rând, nucleus accumbens nu se activează. El devine activ și este solicitat doar atunci când informațiile sunt noi, provocative, inovative, creative, diferite.

Cu alte cuvinte, cu cât ne menținem creierul antrenat cu informații și experiențe noi, cu atât învățăm mai mult, deci avem acest nucleu activat, deci simțim ceea ce noi numim „fericire”. That simple.

Așa că iată că am descoperit și explicat care este ingredientul (nu chiar așa de) secret al fericirii la job: un proces cât mai lung de învățare.

Mintea și inima în sincronizare perfectă

Totuși, oamenii nu pot să învețe oricum, oriunde, în orice condiții. Oamenilor trebuie să li se ofere un cadru care să faciliteze procesul de învățare. Ei au nevoie să se simtă în siguranță, apreciați, integrați, importanți pentru a-și deschide aripile, a învăța și a-și pune potențialul la treabă.

Mai mult, prea puțini oameni au nevoie de targete care, evident, presupun evaluări periodice, etichetări, recompense și sancțiuni. Aceasta este una dintre cele mai întâlnite practici în companii, cu mare succes pe termen scurt, dar eșec, pe termen lung.

Formula corectă a fericirii

Shaun Achor, într-un TED Talk pe care vă invităm să-l vedeți și voi, spune că, analizând strategiile mai multor companii, a ajuns la concluzia că majoritatea aplică o formulă greșită a succesului. Mai exact, urmează teoria conform căreia oamenii ar crede că, dacă muncesc mai mult, vor avea mai mult succes și abia atunci vor fi fericiți.

Dar, dacă de fiecare dată când atingem un mic succes, vom schimba definiția succesului din capul nostru, nu vom ajunge niciodată să ne dăm seama că suntem fericiți.

În plus, creierul lurează fix invers: când experimentează o stare de împlinire cu privire la momentul prezent, va deține ceea ce se numește un „avantaj al fericirii” ce îi va permite să dea randament mult mai mare, decât atunci când lucrează în stres sau sub presiunea unor targete. Think about that!

Iar atunci când este relaxat, împlinit, fericit, crește și nivelul creativității și al energiei, în general. De fapt, s-a descoperit că acesta este cu 31% mai productiv în astfel de situații, decât atunci când experimentează stimuli negativi.

Așadar, mai puține targete, mai multe provocări, mai multă armonie!